Fugtigt indeklima – hvad gør jeg?

Fugtigt indeklima – hvad gør jeg?

Et sundt og godt indeklima er i høj grad vigtigt for at sikre velvære og undgå gener i hjemmet eller på arbejdspladsen. Hvis du er opmærksom på problemet tidligt i processen, kan du undgå sundhedsskadelige følger som skimmelsvamp – og ofte kan du selv gøre en stor forskel for indeklimaet ved at følge nogle få trin. Der er flere forskellige faktorer, som kan påvirke og bidrage til indeklimaets niveau, men luftfugtigheden er et af de punkter, som ofte har stor betydning for indeklimaet.

Både i hjemmet og på arbejdspladsen anbefales det, at luftfugtigheden ligger mellem 40 og 60 %. Inden for det interval sikrer du nemlig, at indeklimaet hverken er for fugtigt eller for tørt. Hvis dit indeklima er for fugtigt, er der flere retningslinjer, du bør følge:

  • Placer dit tøj til tørre udendørs, så du undgår fugten derfra
  • Luft jævnligt ud i alle rum, så der komme frisk luft ind dagligt
  • Sørg for at dine rum har den rette temperatur – cirka 17 grader
  • Tjek om der er fri passage i aftræk og ventiler, så du opnår den bedste cirkulation

Sørger du for at følge disse punkter, vil det hjælpe dig et langt stykke af vejen til den rette luftfugtighed. Hos Eurofins Miljø Luft tilbyder vi målinger af indeklimaet på din arbejdsplads eller i hjemmet, så du kan få svar på, om luftfugtigheden er for høj, for lav eller passende. Med de informationer kan vi rådgive dig til løsninger, så du opnår det rette indeklima.

Forhøjet luftfugtighed – påvirker det min sundhed?

Opholder du dig i en bolig eller på en arbejdsplads med forhøjet luftfugtighed, kan det i høj grad komme til at påvirke din sundhed. De fleste af os tilbringer størstedelen af døgnets 24 timer indendørs, og derfor er det meget vigtigt, at luftfugtigheden – og indeklimaet generelt – ligger på dette niveau.

Forhøjet luftfugtighed kan medføre små gener som hovedpine, øget træthed samt irritation i øjne og luftveje – så hvis du ofte oplever disse symptomer, er det vigtigt at undersøge indeklimaet. I sjældnere tilfælde kan specifikke påvirkninger fra indeklimaet forårsage mere alvorlige sygdomme. Det kan for eksempel være som følge af skimmelsvamp, der også kan opstå på baggrund af forhøjet luftfugtighed. 

Har du spørgsmål, kan du kontakte os herunder:

Kristina Hansen

Kunderådgiver

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close