Luftkvalitet – hvorfor er det vigtigt?

En dårlig luftkvalitet i rummet er en af de faktorer, der bidrager mest til et forringet og usundt indeklima. Hvis luftkvaliteten ikke er i orden, kan det medføre mange sundhedsmæssige gener, som kan ende med at påvirke personerne i boligen eller på arbejdspladsen betydeligt.

Hvornår skal luftkvaliteten måles?

Luftkvaliteten er vigtig i alle lokaler, hvad end det omhandler din egen bolig, arbejdsplads eller et helt tredje sted. Det er vigtigt, at du sørger for, at luftkvaliteten er høj, også selvom der måske ikke er nogen i familien eller medarbejderstaben, som føler sig generede på det pågældende tidspunkt. Der er altid en god grund til at forebygge det, så I altid befinder jer i det sundeste indeklima – og her har luftkvaliteten meget, at skulle have sagt.

Det kan være svært at huske at foretage løbende kontroller af luftkvaliteten, for der er ikke nogen konkret regel for, hvor ofte det skal gøres. Som tommelfingerregel bør du dog altid foretage nye kontroller i forbindelse med:

  • Nye installationer
  • Reparationer
  • Mistanke om luftbåren smitte
  • Kvalitetskontrol

Hos Eurofins Miljø Luft kan vi tilbyde jer konkrete målinger og analyser i forbindelse med luftkvaliteten. Vi foretager analyserne på vores eget laboratorie, hvor vi har stor erfaring med en bred vifte af forskellige analyser. Efterfølgende tilbyder vi rådgivning til eventuelle tiltag, som kan bidrage til et godt og sundt kemisk arbejdsmiljø.

Få styr på det tørre indeklima

Tør luft kan være et stort problem på arbejdspladsen, hvor der ikke tilføres fugt til luftkvaliteten i form af bad og madlavning. Det er svært at mærke om luften er tør eller ej uden informationer fra målinger, men et tørt indeklima forekommer ofte, når luftfugtigheden er under 30%. Der findes flere forskellige faktorer, der skal kigges på for at opnå en fornuftig luftkvalitet.

I forhold til et tørt indeklima, vil det være en fordel først og fremmest at kigge på temperaturen i rummet. Den tørre luftfugtighed kan muligvis afhjælpes ved at skrue ned for temperaturen, men ellers findes der flere forskellige løsninger, som kan imødekomme problemet. Hos Eurofins Miljø Luft kan vores analyser og målinger give os et klart billede af, hvilke tiltag der kan foretages, så du kan få den rette rådgivning.

Kontakt Michael hvis I har brug for at få udført teknisk kontrol:

Michael Pedersen

Civilingeniør

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close