Rådgivning om akustik

Akustikken i et rum har stor indflydelse på, om det er et rart sted at opholde sig. Akustikken omfatter helt enkelt, hvor længe en lyd bliver hængende i lokalet, før den dør ud. Der kan være flere faktorer i rummene, som påvirker akustikken, det kan for eksempel være overflader, møbler og materialer, som kan bidrage til en dårlig akustik.

Hos Eurofins Miljø Luft tilbyder vi akustiske målinger, så du kommer skridtet tættere på at sikre velvære og en god atmosfære – både på arbejdspladsen og i hjemmet. Med akustiske målinger kan du få resultater og rådgivning, hvad end det er til kontor, beboelse, produktionslokaler eller byggerier. Når vi fortager akustiske målinger, måler vi både:

  • Larm
  • Efterklang
  • Støj
  • Lydisolation

Eurofins Miljø kan bidrage til målinger og beregninger, så du eller din virksomhed kan dokumentere, at de bygningsakustiske krav overholdes.

Hvad er god akustik?

Der er nogle konkrete krav, som skal opfyldes for at opnå den rette akustik i et rum. Det drejer sig ikke udelukkende om, hvor længe en lyd bliver hængende i lokalet – der kan være flere punkter, som påvirker akustikken. En god akustik påvirkes også af en ensartet lydfordeling, og det gælder især i større rum. Derudover er det vigtigt, at du er opmærksom på lydstyrken og baggrundsstøjen, og finder et passende niveau for det pågældende rum.

Du kan nemt selv bidrage til en bedre akustik på kontoret eller i hjemmet ved for eksempel at tilføje bløde møbler eller tykke tekstiler i form af gulvtæpper eller gardiner.

Eurofins Miljø Luft – akustiske målinger

Ønsker du at få foretaget akustiske målinger, så kan Eurofins Miljø Luft sagtens hjælpe dig. Vores medarbejdere er yderst kompetente, og indehavere af en stor viden omkring støj og akustik. Vores målinger består blandt andet af følgende:

  • Luftlydisolation og beregning
  • Efterklangstid og beregning af absorptions-arealet
  • Trinlydsdæmpning og beregning af L’n,w
  • Trafikstøj både udendørs og indendørs (samt beregning heraf)
  • Støj fra installationer

Eurofins Miljø Luft er en del af verdens største laboratorie, hvor der foretages en bred vifte af analyser. Derudover er virksomheden akkrediteret af DANAK til at foretage støjmålinger.

Hvis du har brug for at få lavet en akustiske måling, er du meget velkommen til at kontakte os:

Per Andersen

Seniorrådgiver

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close